Манчестър Юнайтед се измъчи сериозно, но все пак победи Брайтън с 1:0, за да не допусне грешка в преследването на градския съперник Сити. 
 
Червените дяволи определено не бяха убедителни, като имаха нужда и от малко късмет, за да пречупят новака, който определено остави много добри впечатления с представянето си. 
 
Така Юнайтед събра 29 точки, постигайки седмата си поредна победа у дома от началото на сезона. Брайтън остава с 16 точки, но със сигурност не може да се срамува от представянето си на „Олд Трафорд”. 
 
Жозе Моуриньо не направи промени в титулярите и пусна състава, който преди седмица обърна Нюкасъл. Златан Ибрахимович остана на пейката, където бе и Хенрик Мхитарян. За Брайтън имаше една промяна от равенството със Стоук – Соли Марч се появи вместо Хосе Искиердо. 
 
Интересното е, че гостите бяха тези, които започнаха по-добре, въпреки че в 3-ата минута Лукаку получи възможност, но от добра позиция стреля страшно неточно. Антони Нокер отговори с неточен опит за Чайките, а в 12-ата минута Бруно се справи с Йънг и намери Грос, който стреля остро, но право в ръцете на Де Хеа. 
 
Червените дяволи се затрудняваха в създаването на положения и определено им липсваше креативност в предни позиции. В 24-ата минута Лукаку засече с глава центриране на Мата, но ударът му бе твърде слаб, за да затрудни Райън. 
 
Все пак в края на първото полувреме домакините натиснаха. В 37-ата минута Лукаку стреля неточно с глава, притиснат от двама, а малко преди паузата Матю Райън спаси Брайтън. Центриране на Рашфорд бе засечено от Лукаку, който стреля отново с глава, но стражът спаси на голлинията, а след това някак си се справи и с добавката на Побгба. Фантастачно спасяване за вратаря на новака, който запази нулевото равенство на почивката. 
 
След нея пак Брайтън стигна до първата опасна атака. Нокер намери Грос, който се справи със Смолинг и потърси Мъри пред вратата, но нападателят не успя да уцели топката. Домакините продължаваха да бъдат недостатъчно прецизни в нападение и затова добрите ситуации не бяха много. 
 
Очаквано Моуриньо реагира и под проливния дъжд в 62-ата минута се появи Ибрахимович на мястото на Мата и малко след това късметът се усмихна на Юнайтед. Лукаку спечели корнер, след който топката бе избита. Ашли Йънг овладя пред наказателното поле, финтира и стреля, а след сериозен рикошет топката спря в мрежата на Райън – 1:0. 

До самия край нямаше повече голове.
 
Манчестър Юнайтед – Брайтън 1:0
 
1:0 Йънг 66
 
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Линдельоф, Смолинг, Йънг, Матич, Погба, Мата (62 Ибрахимович), Марсиал (71 Мхитарян), Рашфорд, Лукаку
Брайтън: Райън, Бруно, Бонг, Дънк, Дъфи, Стивънс, Нокер, Грос, Прьопер, Мъри, Марч