Сър Алекс Фъргюсън определи Майкъл Карик като най-добрия английски футболист. Това обаче бе счетено от английските медии като поредната тънка закачка с Уейн Руни.

Както е известно, шотландецът влезе в конфликт с нападателя в последните месеци от престоя си начело на Манчестър Юнайтед. Руни обаче се намира в страхотна форма и наскоро излезе на второ място в класацията за най-добър голмайстор на Англия за всички времена.

Карик от своя страна не можа да попадне в тима на Рой Ходжсън за световното първенство. В началото на този сезон той бе контузен, но именно след завръщането му започна възхода на Манчестър Юнайтед.

"Мисля, че Майкъл Карик е най-добрият централен полузащитник в английския футбол", коментира Сър Алекс.

"Според мен той е най-добрият английски футболист.  Световното първенство повлия малко на Робин ван Перси, но наблюдавайте го през втората половина от сезона, ще е добре".

"Руни отново лети и Руни ще ти донесе гол. И това винаги е предимство, когато отборът има голмайстор в състава".

"Този, който ме радва най-много в момента е Давид Де Хеа. Когато го купихме като дете, той беше кльощав, но имаше умения. Той е специален талант и това се вижда".

Шотландецът каза добри думи и за представянето на Луис ван Гаал, който успя да изведе тима до трето място в класирането въпреки многото контузии.

"Първо, не знам как Луис ван Гаал може да очаква най-добрите резултати с толкова много контузии. Но когато се завърнат играчите, той ще е добре. И когато това стане, внимавайте за Юнайтед, защото той е страхотен играч".

"Не се притеснявам как се представят играчите, които той доведе, защото те имат нужда от време. Когато аз доведох Патрис Евра и Неманя Видич през януари в една и съща година, те бяха разпилени по целия терен".

"Отне пет месеца, за да свикнат да играят за Манчестър Юнайтед, да свикнат с културата, историята на клуба. И абсолютно същото е и със сегашните играчи. Тимът все още има страхотни играчи".