Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал призна, че Давид де Хеа е имало голям принос за победата с 3:0 срещу Ливърпул.

Испанският страж направи няколко невероятни спасявания и предизвика фурор сред коментарите на бивши и настоящи футболисти в Туитър.

Така логично в края на срещата той бе определен за играч на мача. Ван Гаал призна, че вратарят е бил на висота, макар и да уточни, че ударите не са били невъзможни за спасяване.

"Винаги може да се каже, че някои играчи имат най-голямо влияние в мача. И да, разбира се, Давид де Хеа имаше голямо влияние", коментира Ван Гаал след мача пред камерите на Скайспортс.

"Ударите бяха в неговите възможности, но той се справи много добре. Мога да спомена и други играчи, които също играха много добре и имаха голямо влияние в днешния мач".

"Вкарахме прекрасни голове и запазихме формата си много добре. Но въпреки головете позволихме на съперника да има много шансове и това стана, когато загубихме ненужни топки".

"Мисля, че днес бяхме по-добрият отбор и заслужавахме да спечелим. Не беше същия мач както срещу Саутхямптън. Пресирахме повече и това също бе ключово".

"Много е важно това, че печелим мачовете си, защото тогава играчите започват да вярват във философията. Но трябва да се подобрим".