Манчестър Юнайтед е готов да превърне вратаря си Давид де Хеа в най-добре платеният играч на своята позиция, пише вестник „Сън”. 

Испанецът има договор с тима до лятото на 2016-а година, но Червените дяволи знаят, че той влиза в плановете на Реал Мадрид, така че целта им е да си гарантират, че той ще продължи да играе на „Олд Трафорд”. 

Според английския таблоид от Юнайтед са готови да предложат на Де Хеа умопомрачителните 36 милиона паунда за 5 сезона, което ще означава, че той ще получава повече от два пъти, отколкото взима в момента или по 190 000 паунда на седмица. 

Де Хеа пристигна в отбора през лятото на 2011-а срещу 20 милиона евро от Атлетико Мадрид и първият му сезон бе доста колеблив и труден, но впоследствие свикна с английския футбол и се представя все по-стабилно. 

През настоящата кампания той имаше ключов принос за някои победи, като срещу Евертън спаси дузпа. Той вече натрупа 139 мача за отбора и със сигурност в клуба са много доволни от развитието му и нямат никакво намерение да се разделят с него.