Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал разкритикува програмата на английската Висша лига. Два дни след мачовете на 26 декември елитните отбори отново ще трябва да мерят сили, а за капак има кръг и на 1 януари.

"Във Висшата лига нищо не е лесно и това се видя от мача на Ливърпул, който страдаше 85 минути срещу Стоук Сити. Всеки мач е труден. Висшата лига е вълнуваща, защото нищо не се знае до последно", каза ван Гаал, цитиран в официалната страница на Юнайтед в интернет.

"Има атмосфера на стадионите, феновете винаги подкрепят своите отбори до самия край и това е фантастично. Затова исках да работя във Висшата лига", продължи холандецът, който коментира сгъстеният график през декември.

"Не мога да променя програмата на Висшата лига и не смятам, че тя е добра за футболистите, които ще трябва да играят два пъти в рамките на два дни. Ние също имаме семейства. Аз също имам съпруга, деца и внуци. И не мога да ги видя по Коледа заради програмата."

"Не съм щастлив от програмата. Но аз винаги съм искал да работя във Висшата лига, затова трябва да се адаптирам и ще го направя."

Холандецът все пак намери и позитиви в сгъстения цикъл през декември. Според него това ще направи играчите му още по-добри.

"Не може да кажете, че Челси не е свикнал да играе едновременно в Шампионската лига и Висшата лига, както за ФА Къп и Лига Европа. Те са свикнали с това."

"Когато си предизвикан през целия сезон, ти ставаш по-добър. Ние трябва да тренираме, за да станем по-добри. Много по-лесно е, когато играеш мачове срещу топ-противници", допълни специалистът.