Нападателят на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао заяви, че иска да остане за постоянно в клуба и се надява договорът му под наем да се превърне в постоянен.

Колумбиецът дойде на "Олд Трафорд" в последния ден от трансферния прозорец от Монако с договор за наем от една година. "Червените дяволи" имат опция да направят сделката постоянна през следващото лято, като трябва да платят 46 милиона лири.

За целта обаче Фалкао трябва да си гарантира титулярното място и да докаже, че ще бъде от полза на клуба. През уикенда той вкара първия си гол за клуба и получи похвали от мениджъра Луис ван Гаал за цялостния си принос. Сега той изказа намерението си да убеди окончателно холандеца да го задържи.

"По отношение на мислите ми и плановете ми за бъдещето, искам да остана в Манчестър Юнайтед в следващите години", коментира той пред радио Онда Серо.

Той изказа и благодарността си на клуба, че го е подкрепил в трудния момент след тежката контузия в коляното.

"Манчестър Юнайтед бяха тези, които рискуваха с мен и беше много трудно да го направят. Имах трудна година, не само в професионалната ми кариера".

"Случилото се в началото на календарната година ми повлия по всеки възможен начин. Но също ми помогна да израстна като човек, да мисля за много неща и да узрея".

"Все още имам нужда от известно време, за да бъда добре, но се чувствам много комфортно и много добре на терена, в хармония със себе си, с топката и с футбола".