Гарет Бейл заяви, че не иска Кристиано Роналдо да напуска Реал Мадрид, за да се върне в Манчестър Юнайтед.

Спекулациите относно завръщането на португалеца на "Олд Трафорд" не спират, въпреки че самият той увери, че бъдещето му е в Реал Мадрид.

На "Сантяго Бернабеу" той оформи страхотно партньорство с Бейл и разбирателството им в нападение редовно води до асистенции помежду им, най-вече от страна на уелсеца. И макар до известна степен да е засенчен от колегата си, Бейл не иска той да си тръгва.

"Определено не бих искал Кристиано да напусне Реал", коментира Бейл пред Скайспортс от лагера на националния отбор на Уелс преди квалификациите срещу Босна и Кипър.

"Той е показал какъв играч от световна класа е, вкарвайки година след година головете. Очевидно той е е играч, който не искаме да напуска. Разбира се, че искам да остане в Реал Мадрид".

Въпреки доброто си представяне от началото на сезона, в анкета на вестник Марка цели 60 процента от феновете гласуваха той да бъде оставен на резервната скамейка. Влияние за този резултат до голяма степен бе представянето на уелсеца в мача от Шампионската Лига срещу Лудогорец.

По този повод той бе запитан дали има колебания относно бъдещето си на "Сантяго Бернабеу".

"Подписах 6-годишен договор миналата година, така че определено не мисля за напускане", отговори той.

За разлика от феновете в Испания, в родината си Бейл бе оценен достойно. Преди ден той бе избран за рекорден 4-ти път в последните пет години за играч номер 1 на сезона. С това той подобри постижението на Марк Хюз и Джон Хартсън, които бяха избирани три пъти за играч на сезона.