От Манчестър Юнайтед са направили внимателно проучване на документите на Радамел Фалкао и не са притеснени за истинската възраст на играча, съобщава Дейли Мейл.

Фалкао е роден на 10 февруари 1986 година и в момента е на 28 години. Преди време обаче имаше слухове, че той е фалшифицирал възрастта си, като всъщност е 2 години по-стар.

Преминаването на колумбийският нападател под наем в Манчестър Юнайтед отново направи темата актуална. Причината е, че след като изтече наема, Юнайтед ще може да го купи за общо 52 милиона лири.

При дългосрочен договор евентуалната възраст от 31 години би представлявала проблем и затова от английския клуб внимателно са проучили ситуацията.

"Наясно сме със слуховете, но това никога не е било проблем за нас", се казва в изявление на Юнайтед, цитирано от Дейли Мейл.

Според вестника всичко е започнало от младежките години на Фалкао, докато той е бил играч на Ривър Плейт в Аржентина. През 2005 година той променил рождената си дата, за да може да играе на световното първенство за младежи до 20-годишна възраст.

През 2012-та година обаче училището, в което е учил Фалкао е показало документи, според които той е роден през 1984 година. Семейството на футболиста отговори като показа рождения сертификат на Фалкао пред колумбийските медии.