Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че феновете на тима трябва да имат голямо търпение, ако искат да го видят отново на правия път.

"Червените дяволи" претърпяха ужасно унижение, след като бяха разгромени с 4:0 от третодивизионния Милтън Кийнс Донс в турнира за купата на Лигата.

Така вече в трети официален мач тимът не може да спечели победа под ръководството на новия си наставник. Той обаче за пореден път заяви, че е нужно време, за да може промените му да имат ефект.

"Феновете трябва да повярват в нашата философия", коментира след мача Ван Гаал пред камерите на Скайспортс.

"Ние изграждаме отбор и това не може да се направи за един месец, нито за една година".

"Разбира се, много е разочароващо, но се надявам, че те ще запазят тяхната увереност в клуба и в нашата философия, защото тази философия отнема време".

Ван Гаал призна, че е разочарован да получи толкова голове след индивидуални грешки, но защити решението си да направи 10 промени в състава спрямо този, който игра през неделя срещу Съндърланд.

"Трябва да анализираме проблема и след това трябва да приемеш мачовете си и аз направих това и смятам, че смените бяха добри".

"Но същевременно е рисковано да направиш промени и да играеш един срещу един и следователно Милтън Кийнс успяха да вкарат".

"Не трябва да забравят също така, че имаме 9 контузени играчи и излязохме с много млад отбор. Видях ги да опитват най-доброто от себе си".

"Така че не може да се очаква повече от играчите. Освен това нямахме късмет, защото те вкараха от наши грешки и веднъж след като това се случи, постоянно трябва да догонваш".

Накрая Ван Гаал коментира и пристигането на Анхел ди Мария в светлината на тази загуба, но заяви, че не трябва да се гледа на аржентинеца като на автоматичен спасител.

"Той трябва да допринесе много за нашия стил на игра. Той е също така много креативен футболист".

"Мога да сменя системата с Ди Мария, защото той може да играе както по крилата, така и в полузащита. Той може да допринася и това е много важно. Но не трябва да очакваме, че още утре светът ще се е променил".

"Той трябва да се адаптира към културата в Англия, към културата във Висшата Лига и към философията на Манчестър Юнайтед".