Възможният трансфер на Маркос Рохо в Манчестър Юнайтед може да вкара Спортинг Лисабон в съда.

Жалба срещу португалския клуб може да подаде компанията Дойен, която държи 75 процента от правата на играча.

"Червените дяволи" имат интерес към аржентинския защитник и според английските медии са отправили оферта на стойност 16 милиона лири.

Засега обаче португалския клуб отказва да продаде 24-годишния играч, който предизвика фурор на световното първенство с националния отбор на Аржентина. Рохо има клауза за разтрогване на договора на стойност около 30 милиона лири и Спортинг се надява да получи по-добра оферта.

Самият играч силно иска да премине на "Олд Трафорд" и дори обяви протест, отказвайки да тренира. Президентът на Спортинг реагира, като наказа Рохо и го извади от състава.

За трансфера силно натиска и Дойен. Компанията иска да получи компенсация от 12 милиона лири от Спортинг, ако трансферът на Рохо в Юнайтед се провали.

Същевременно сметките се усложняват още повече, тъй като предишния клуб на играча - руският Спартак Москва има клауза за получаване на 20 процента от евентуалния следващ трансфер върху разликата над 4 милиона лири.

При това положение Спортинг е раздвоен между това да продаде играча с минимална печалба или да го задържи, но да се наложи да плати сериозна сума за него.