Бившият футболист на Манчестър Юнайтед, а сега телевизионен анализатор на „Скай Спортс” Гари Невил, не вярва, че Червените дяволи ще могат да спечелят титлата през новия сезон. 

Идването на Луис ван Гаал увеличи оптимизма сред феновете, а добрите резултати по време на подготовката накараха мнозина да смятат, че тимът е готов да атакува върха. Невил обаче е на друго мнение. 

„Ако в отбора не дойдат още двама или трима играчи от световна класа, най-вече в защита и средата на терена, не мисля, че е реално Юнайтед да атакува титлата. Вярно е, че сега ще бъдат привилегировани да не играят в средата на седмицата, както Ливърпул миналия сезон, но въпреки това имат нужда от подобрения” заяви той. 

„В атака разполагат с много силни играчи, но в средата на терена ситуацията е различна. Карик няма да играе 2-3 месеца, така че трябва да вземат още един силен футболист за тази зона, а и да нямат проблеми с контузии. Нормално е Ван Гаал да твърди, че отборът му е готов да титлата, но според мен ако не вземат още 2-3 класни футболисти, това няма как да се случи” добави Невил, който предрича, че Ливърпул този път ще бъде извън четворката. 

„Според мен бе чудо, че миналия сезон те бяха толкова близо до първото място и го изпуснаха буквално в последния момент. Сега обаче ще им бъде трудно дори да влязат в Топ 4, защото ще играят и в Европа. Според мен четворката ще бъде заета от Ман Сити, Челси, Ман Юнайтед и Арсенал, като Сити и Челси изглеждат като големите претенденти за първото място”.