Бившият футболист на Барселона Роналдиьно разкри, че е бил на 48 часа от трансфер в Манчестър Юнайтед през 2003 година, но е направил обратен завой, за да подпише с каталунците.

"Почти бях подписал с Манчестър Юнайтед. Бях на 48 часа от преминаване в този клуб, но Сандро Росел ме попита дали ще стана част от Барса, ако той спечели президентските избори. Потвърдих", сподели Роналдиньо пред списание "4-4-2".

"С Манчестър Юнайтед уточнявахме детайлите по договора, когато Росел ми звънна. Той ми каза, че ще спечели президентските избори в Барса. А аз му бях обещал, че ще играя за Барселона, ако той спечели президентските избори."

"Преговорите между нас се развиха доста бързо. Казах на англичаните, че съм избрал Барса. Това беше правилният избор."

"Бразилците винаги са обичали Барса, в този клуб сме писали история. Извън терена това място е като нито едно друго в Европа и ние сме щастливи да играем там", добави Роналдиньо.

Както е известно, през 2003 година Жоан Лапорта спечели президентските избори, побеждавайки сочения за фаворит Луис Басат. По онова време Росел бе дясна ръка на Лапорта, който оглавяваше "блаугранас" до 2010 година.

Любопитното е, че основното предизборно обещание на тандема по онова време беше привличането на Дейвид Бекъм именно от Юнайтед. Англичанинът обаче избра Реал Мадрид. Така Лапорта и Росел се ориентираха към Роналдиньо.