Манчестър Юнайтед е направил огромен пропуск, като е пропуснал възможността да привлече Хамес Родригес срещу скромната сума от 5 милиона паунда за стандартите на клуба през 2010 година, пише 'Гардиън".

Според изданието тогава колумбиецът е бил предложен на "Червените дяволи" срещу гореспоменатата сума, но тогавашният мениджър на отбора Сър Алекс Фъргюсън не го е пожелал.

По това време настоящата голяма звезда на Мондиала е носила екипа на Банфийлд. В крайна сметка, вместо да вземе Хамес в редиците си, Сър Алекс е предпочел да привлече голямото португалско разочарование Бебе.

Това обаче не повлиява на кариерата на Хамес и той заиграва в Порто, вместо на "Олд Трафорд", а през миналото лято Монако го купи срещу 40 милиона евро и той бързо се превърна в една от водещите фигури на "Монегаските".

Към днешна дата Хамес Родригес е откритието на Мондиала и води в голмайсторската листа на световното първенство с актив от 5 попадения, като именно той е главен виновник за класирането на Колумбия на 1/4-финалите.