Манчестър Юнайтед официално привлече халфа на Атлетик Билбао Андер Ерера. Сделката бе потвърдена от "Червените дяволи".

Интересното в ситуацията е, че по-рано днес от баския клуб официално потвърдиха, че са отхвърлили предложение на английския клуб на стойност около 36 милиона евро.

"Червените дяволи" обаче в крайна сметка платиха откупуващата клауза в договора на играча, като се смята, че тя е именно гореспоменатата сума.

Това е и първият сериозен трансфер на клуба под ръководството на Луис ван Гаал, който контролира ситуацията покрай трансферите от Бразилия, където се намира с отбора на родината си Холандия.

"Манчестър Юнайтед има удоволствието да съобщо, че клубът активира откупуващата клауза в договора на Андер Ерера от Атлетик Билбао и подписа договор с халфа", пише се в официалния сайт на клуба, като се уточнява, че клубът е получил и международен сертификат за трансфера, което е спомогнало сделката да се осъществи.

Ерера премина в Билбао през 2011 година от редиците на Сарагоса и оттогава е изиграл 128 мача за отбора и е реализирал 11 попадения. Той е играл и за всички младежки формации на Испания.

Асистент-мениджърът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс не пропусна да изрази задоволството си от трансфера.

"Андер е фантастичен млад футболист, който притежава голяма енергия и креативност. Ние вярваме, че той ще бъде един от най-ярките перспективни млади играчи на Испания и съм сигурен, че е бъде голям хит за феновете на Юнайтед. Доволен съм, че той взе решение да премине в нашия отбор. Очаквам с нетърпение да го видя в действие по време на лятното ни турне в САЩ", коментира той пред официалния сайт на клуба.