Уест Бромич поднесе изненадата на кръга в английската Висша Лига, след като победи с 2:1 Манчестър Юнайтед на неговия "Олд Трафорд" в мач от 6-я кръг на първенството.

Юнайтед имаше леко преимущество през първото полувреме, но Уест Бромич се защитаваше много хладнокръвно, като същевременно имаше две много добри положения за гол.

След почивката гостите заиграха дори още по-добре и заслужено откриха резултата в 54-та минута след страхотна солова акция на Морган Амалфитано.

Юнайтед изравни само четири минути по-късно след удар от фаул на Уейн Руни. Уест Бромич обаче продължи да играе много активно и в средата на полувремето вкара втори гол след чудесна отбора акция, завършена със силен удар на младока Берахино.

Така "Червените дяволи" пропуснаха да се възползват от равенството между Тотнъм и Челси и остават само със 7 точки актив, на 6 точки зад "Шпорите".



Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс бе оставил на пейката възстановения Робин ван Перси. Така в атаката Хавиер Ернандес бе получил шанс да започне като титуляр. Шинджи Кагава и Нани също бяха сред титулярите.

Първото положение за гол бе за домакините. В 14-та минута Стефан Сесеньон проби в наказателното поле, стигна до аутлинията почти до вратата, но накрая подаването му назад бе пресечено с решителна намеса от Джони Еванс.

Юнайтед отговори с опасна атака на Нани, който финтира съперник в наказателното поле, но след това подаде неточно встрани. Две минути по-късно португалецът центрира чудесно от крилото и Хавиер Ернандес изпревари двама защитника пред вратата, но отклони съвсем леко и това позволи на Боаз Майхил да спаси с чудесна намеса с една ръка.

В средата на полувремето Уейн Руни имаше удобна възможност, получавайки точно центриране от фаул в центъра на наказателното поле, но не успя да придаде достатъчно сила на удара си и Майхил не бе затруднен.

Играта се водеше предимно в половината на гостите, но в 29-та минута Уест Бромич като от нищото можеше да открие резултата. След центриране отляво на Амалфитано Берахино изпревари двамата централни защитници и засече с глава. Де Хеа само изгледа как топката минава покрай него, но за щастие на Юнайтед тя мина на сантиметри встрани от гредата.

Три минути по-късно абсолютно същата ситуация се получи пред другата врата. Нани центрира, Руни изпревари защитник и стреля с глава, но на метър над вратата.

В 34-та минута можеше да се стигне до много спорове относно решението на съдията да отсъди засада срещу Андерсон. След контраатака на Юнайтед Кагава центрира чудесно към бразилеца и той от 5 метра с глава засече топката в напречната греда. След това кълбото отново дойде към него, но той направи много нескопосана добавка на полупразна врата. В този момент лайнсменът размаха флага, но на повторенията се видя, че при центрирането на Кагава Андерсон е бил покрит с поне половин метър от защитник.

При друга атака на Юнайтед Руни имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, но ударът му отново не се получи достатъчно остър и Майхил спаси. Две минути преди почивката Кагава поднесе за удар към Бютнер, но той не можа да провре топката през гората от защитници пред себе си.

В 45-та минута обаче Уест Бромич имаше второ прекрасно положение за гол. След центриране от корнер топката бе продължена на първата греда от играч на гостите и стигна до непокрития Сесеньон на втората греда. Той обаче само на два метра от вратата стреля ужасно неточно от воле.

Второто полувреме започна с нов страхотен шанс за Уест Бромич. Сесеньон показа страхотните си качества, като елегантно се освободи от защитник по крилото, след това финтира още двама души пред наказателното поле и накрая поднесе на тепсия за Берахино, но той от прекрасна позиция стреля право във вратаря.

В 54-та минута обаче шокът на "Олд Трафорд" бе факт и "Дроздовете" откриха резултата. Морган Амалфитано проби по крилото, след това пред наказателното поле като на шега преодоля Рио Фърдинанд, мушкайки топката между краката му. Останал сам срещу Де Хеа той го залъга, че ще стреля, а след това елегантно чукна топката над него.

Отговорът на Юнайтед обаче бе незабавен и домакините изравниха само 4 минути по-късно. Александер Бютнер спечели пряк свободен удар около ъгъла на наказателното поле. Уейн Руни отправи нещо средно между удар и центриране и след като Ернандес пропусна топката, тя излъга вратаря и влетя в мрежата.

Само две минути по-късно Уест Бромич можеше отново да излезе напред. След центриране от корнер Олсон засече с глава, но топката се удари в сглобката на гредите. В следващата атака пък Сесеньон поднесе пред наказателното поле за Джоунс, но той от хубава позиция нанесе лош удар.

Гостите продължиха да играят по-добре и Амалфитано нанесе много опасен удар от фаул. Топката се насочи право към горния ляв ъгъл на вратата, но Де Хеа направи чудесно спасяване с една ръка.

В 66-та минута Уест Бромич напълно заслужено вкара втори гол. "Багитата" организираха чудесна атака с бързи подавания на едно докосване, накрая Амалфитано с петичка поднесе към Берахино пред наказателното поле и той с топовен удар заби топката до гредата, правейки Де Хеа безпомощен.

Още след първия гол Дейвид Мойс бе пуснал в игра Робин ван Перси, а след втория вкара на терена и Маруан Фелаини на мястото на Андерсон.

Едва в 78-та минута Ван Перси се прояви, засичайки остро полуниско центриране, но едва стигна до топката и съответно не можа да я отклони така, че да изненада вратаря.

Десет минути преди края Уест Бромич можеше да вкара трети гол. Фил Джоунс изчисти лошо топката на пътя на Сесеньон в наказателното поле, но той от десетина метра стреля покрай вратата.

Юнайтед имаше проблеми в атака и така и не можеше да създаде чисто голово положение. Нани и Янузай предизвикаха напрежение пред вратата на гостите с технични пробиви в наказателното поле, но финалният им пас бе неточен.

Пет минути преди края Маруан Фелаини засече в мрежата ниско центриране на Нани, но съдията отмени гола заради засада на белгиеца. На повторението се видя, че това е било правилно решение.

В самия край на мача Аднан Янузай отправи опасен диагонален удар, но топката профуча покрай гредата.

Манчестър Юнайтед - Уест Бромич 1:2

0:1 Амалфитано 54
1:1 Руни 58
1:2 Берахино 66


Манчестър Юнайтед:
Де Хеа, Джоунс, Фърдинанд, Еванс, Бютнер, Карик, Кагава (46 Янузай), Андерсон (68 Фелаини), Нани, Руни, Ернандес (58 Ван Перси)

Уест Бромич: Майхил, Олсон, Риджуел, Макоули, Джоунс, Якоб, Синклеър (13 Берахино), Мулумбу, Амалфитано, Сесеньон (90 Розенберг), Аничебе (88 Лугано)