Димитър Бербатов се бори да спаси кариерата си в Манчестър Юнайтед, пише днес в свой коментар английският таблоид "Сън".

Една от най-големите медии на Острова е известна с това, че постоянно хули българина при всеки удобен момент. Журналистите от изданието не пропуснаха най-подходящия момент за пореден път да се нахвърлят върху Бербо.

Вижте какво е тяхното мнение относно него и бъдещето му на "Олд Трафорд":

Българският национал не е вкарвал гол в последните 10 мача. Последният път направи това срещу Ливърпул в средата на септември.


Той е бил на терена 13 часа и 1 минута без да вкара и започва да изнервя и мениджъра, и съотборниците си.

На Бербатов му остават 18 месеца от контракта и засега няма предложение от Юнайтед за подновяване му.

Клубът несъмнено трябва да започне да обмисля оферти през януари или лятото и може би ще успее да го продаде на Ювентус, ако го задоволява сума от рода на 10 милиона паунда.


29-годишният Бербатов имаше страхотен старт този сезон, вкаравайки 6 гола в 5 мача. Най-накрая феновете мислеха, че ще видят най-доброто от играча, за който Юнайтед плати 30,75 милиона паунда през август 2008 г.

От тогава обаче той бележи огромен спад, като оставим настрана краткото му страхотно представяне в началото на сезона.


Бербатов беше оставен извън групата за последното домакинство срещу Уигън. Той се завърна, за да срещне Рейджърс на „Айброкс” в Шампионската лига в сряда вечер, в което видяхме още едно типично представяне на играча. Особнякът блясваше с нещо тук и там, но като цяло играта му бе разочароваща.

Фъргюсън се опита да защити играча с тактиката, която е построил срещу Рейнджърс. Босът обяви, че вината за разсместването и разменянето на отбора  е била негова и прекалено много се надява, че завръщането на Уейн Руни ще оживи и Бербатов. Ами... това със сигурност не се случи в Глазгоу.

Сега играчът полага тежък труд за своето място в днешния двубой с Блекбърн, срещу които вкара последния път, когато Юнайтед победи с 2-0.

Докато Фъргюсън вероятно ще прояви упоритост за Бербатов засега, той трябва да обимисли дали едно евентуално дуо между Уейн Рууни и мексиканеца Чикарито няма повече потенциал.

Юнайтед са втори във Висшата лига на Англия, изоставайки по голова разлика от Челси - последният отбор, който ги е побеждавал - след което последваха 28 мача без загуба от 7 април насам. Въпреки това обаче, „червените дяволи” все още се борят да намерят своята най-добра форма, което и Фъргюсън даде ясно да се разбере тази седмица.

Шотландецът отсече: Последните ни два мача в Премиер лигата не бяха достатъчно добри. Не играхме добре. Трябваше да загубим с шест гола от Астън Вила, но някакси измъкнахме точка от тях. Бяхме малко късметлии, че някои от противниците ни не играха добре също, а ние поне взехме нещо от тези тези двубои. Знаем, че последните два мача не кореспондират на нашия стандарт. Импулсът обаче да бъдеш на върха в Премиършип е огромен. Време е да се събудим.”