Манчестър Сити постигна трудна домакинска победа с 2:1 над Норич в среща от 11-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Етихад".

Макар да бяха абсолютен фаворит за успеха "Гражданите" стигнаха до победaта с доста мъка.

Отаменди откри в 67-ата минута, но в 83-ата Джером изравни. В 89-ата минута Туре бе точен от дузпа, като в ситуацията Мартин получи червен картон за игра с ръка. В продължението домакините получиха още една дузпа, която бе пропиляна от Коларов, чийто удар бе доста разочароващ.

В този мач изненадващо Келечи Ихеаначо получи шанс за титулярно място, но не успя да блесне и бе заменен от Стърлинг след почивката.

След този успех Сити събра 25 точки в актива си и продължава да води в класирането заедно с Арсенал.


Първите минути на мача не бяха особено интересни и головите ситуации липсваха, а гостите се държаха много добре в откриването на мача, на "Етихад Стейдиъм".

В 13-ата минута "Канарчетата" дори имаха шанс за откриване на резултата, след като Джарвис центрира прекрасно в наказателното поле и Басонг успя да играе с топката, но неговият удар премина покрай вратата от близка дистанция. 

Пет минути след това Отаменди се извиси над защитата на гостите и прати топката към посока вратата след центриране на Коларов от корнер, но кълбото бе прекалено леко и Руди с лекота го улови.

В 20-ата минута Ихеаначо успя да комбинира с Бони, който преодоля Басонг, но завършващият му удар бе меко казано разочароващ.

Четвърт час след това се наложи Руди да спасява страхотен удар на Туре, който бе насочен към горния ъгъл и се намеси отлично.

До почивката голове нямаше и резултатът остана непроменен. 

Две минути след почивката Отаменди се намеси решаващо, за да попречи на гостите да вкарат доста изненадващ гол чреза Тетей, който бе на добра позиция и стреля.

В 59-ата минута след ефектна контраатака на Сити топката достигна до Навас, който от дистанция не успя да нацели вратата.

Все пак натискът на Сити си каза думата и в 67-ата минута Отаменди откри резултата в полза на своя тим. Така логичното се случи и Сити поведе. 

Той реализира след прекрасен удар с глава, който отправи извън малкото наказателно поле и изненада много неприятно противниковия страж.

В 71-ата минута Бони получи топката на добра позиция за стрелба от наказателното поле, но ударът му премина покрай вратата. 

В 83-ата минута Джером изравни доста изненадващо, след като Харт не се намеси добре при центриране в наказателното поле и нападателят на гостите мушна топката във вратата на Сити.

Все пак обаче "Гражданите" стигнаха до нов аванс, след като Яя Туре се разписа от дузпа в 89-ата минута, като наказателният удар бе отсъден за игра с ръка на Мартин в наказателното поле. Самият играч на Норич бе изгонен с червен картон.

В продължението домакините получиха и втора дузпа за нарушение на Брейди срещу Стърлинг, но Коларов отправи разочароващ удар и пропусна целта.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - НОРИЧ 2:1

1:0 Отаменди 67
1:1 Джером 83
2:1 Туре 89 дузпа

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Саня, Коларов, Компани, Отаменди, Туре, Навас, Фернандиньо, Де Бройне (73 - Фернандо), Ихеаначо (54 - Стърлинг), Бони

НОРИЧ: Руди, Мартин, Бенет, Басонг, Олсон, Мулумбу (70 - О'Нийл), Брейди, Хоусън, Тетей, Джарвис (46 - Редмънд), Джером