Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани успокои феновете на Гражданите, както и тези на Белгия, че не е контузен, въпреки че напусна двубоя срещу Андора  още в 56-ата минута. 

Защитникът е основна част от състава на Небесносините и в миналото тимът определено е имал затруднения, когато той не играе. 

„Всичко е наред. Преди мача информирах треньора, че имам леки оплаквания и той просто реши да ме извади по-рано. Няма обаче нищо сериозно” заяви Компани пред телевизионния канал RTBF. 

Червените дяволи очаквано нямаха проблеми и спечелиха мача с 6:0, след като вкараха по 3 гола през двете полувремена. Това бе най-сериозният успех на състава от септември 2005-а, когато Сан Марино бе победен с 8:0. 

„Направихме това, което трябваше. В подобни срещи съперникът не трябва да бъде подценяван. Хубаво, че успехът подобри значително головата ни разлика. Доволен съм обаче не само от резултата, но и от играта ни” каза още Компания. 

В понеделник Белгия гостува на Босна и Херцеговина във важен сблъсък, като домакините ще се хвърлят здраво, защото след първите си два мача спечелиха само точка.