Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини прие философски тежката загуба с 0:3 от Арсенал в двубоя за Комюнити Шийлд.

Специалистът също така отказа да назове кой вратар измежду Джо Харт и Вили Кабайеро ще пусне като титуляр в първия мач от сезона срещу Нюкасъл Юнайтед.

Чилиецът заложи на Кабайеро сред титулярите във вчерашния следобед, което е сериозна индикация, че по всяка вероятност английският национал ще играе второстепенна роля в отбора.

Oсвен това опитният наставник има сериозни притеснения преди началото на сезона, тъй като няколко от играчите на отбора са подновили тренировки с тима само преди седмица.

"Вратарят също е като всяка една друга позиция. Повечето от играчите, които играха срещу Арсенал, играха и по време на цялата предсезонна подготовка", заяви Пелегрини, цитиран от "Скай Спортс".

"Всичките 22-ма футболисти в отбора са номер 1 на всички позиции - имаме нужда от всеки един, от тези играчи", каза още специалистът.

"Джо завърши миналия сезон по много добър начин, ще видим през следващата неделя кой ще започне като титуляр срещу Нюкасъл".

"В мача срещу Арсенал имаше две различни фази в нашата игра.

"През първото полувреме не играхме с темпото, което показахме през предсезонната подготовка и Арсенал успя да ни вкара два гола, защото ние не се защитавахме добре".

"След почивката обаче играхме много по-добре. Владеехме топката и имахме голови положения. Винаги е лошо да загубиш, но ние не трябва да се притесняваме".

"Имаше липса на ключови играчи в нашия тим, но според мен липсата на добро темпо през първото полувреме бе основният проблем в нашия отбор за този мач".

"Aгуеро, Сабалета, Демикелис, Компани, Саня и Фернандиньо се присъединиха към отбора преди седмица. Те имат общо само 15 дни, за да се подготвят за старта на Висшата лига, така че ще видим кои от тях ще са готови и кои не", завърши чилиецът.