Манчестър Сити успя да постигне победа с 2:1 над шотландския Хартс в контролна среща, която е част от подготовката на тима за новия сезон и се игра в Единбург, Шотландия.

Гостите първи поведоха в резултата, като Синклеър реализира в 26-ата минута, но Соу изравни в 56-ата. Коларов обаче донесе успеха на гостите след гол от дузпа в 80-ата минута.

Мануел Пелегрини заложи на доста юноши и футболисти, които рядко се появяваха в игра през миналия сезон в този мач и съвсем нормално отборът не показа оптималното си ниво.

Новите попълнения Фернандо и Кабайеро все пак поиграха днес, като и двамата се появиха в игра след почивката.

Мачът започна активно за "Сърцата" през първите минути, но въпреки това "Гражданите" успяха да стигнат първи до интересна ситуация.

В 6-ата минута Навас направи добър пробив и намери Насри около границата на наказателното поле, но стражът на домакините свърши добра работа при удара на французина.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно

В 25-ата минута все пак Сити стигна до попадение с което откри резултата.

Негредо намери с феноменален извеждащ пас зад гърба на отбраната нахлуващия Синклеър, който останал сам срещу вратаря не се затрудни да реализира.

В самия край на полувремето пък Негредо като, че ли се контузи и напусна терена накуцвайки.

След почивката Мануел Пелегрини пусна нов състав в игра, което се отрази на играта, на отбора, в положителен аспект. Чилиецът направи 10 промени, като единственият футболист, който остана на терена, бе Синклеър.

Гуидети намери на добра позиция Синклеър в наказателното поле малко след подновяването на играта, но вторият бе блокиран от Макхейти преди да понечи да отправи удар.

В 52-ата минута Коларов отправи удар от фаул, който обаче не бе особено прецизен и не намери целта.

Шотландците все пак успяха да стигнат до изравнително попадение, малко изненадващо, тъй като след почивката Сити бе по-добрият отбор.

В 56-ата минута Соу бе изведен сам срещу вратаря и безпроблемно матира Кабайеро.

Десетина минути след това Боята свърши страхотна работа в защита и блокира удар на противников футболист, като попречи топката да достигне до вратата на отбора. 

В 75-ата минута пък Йоветич оправи удар от 25 метра,от фаул, но топката срещна стената.

Напористата игра на гостите даде резултат и в 80-ата минута Коларов бе точен от дузпа, която бе отсъдена за фаул срещу Гуидети в наказателното поле.

Този резултат се запази до края и Сити в крайна сметка стигна до крайния успех. 

ХАРТС - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:2
0:1 Синклеър 25'
1:1 Соу 56'
1:2 Коларов 80' дузпа

Съставът на Ман Сити: Райт, Ричардс, Лейг, Настасич, Рекик, Гарсия, Зукулини, Синклеър, Насри, Навас, Негредо (като резерви влязоха Кабайеро, Босаертс, Дениър, Коларов, Боята, Хюлс, Йоветич, Гуидети, Фернандо, Родуел, Клиши)