Манчестър Сити може да търпи поражения в контролните си мачове от лятната подготовка, но жъне успехи на трансферния пазар.

"Гражданите" се договориха за трансфера на звездата на Фиорентина Стеван Йоветич. Това бе потвърдено на официалния сайт на италианския клуб.

"Футболен Клуб Фиорентина се договори с Манчестър Сити за постоянния трансфер на Стеван Йоветич, при условие, че футболистът подпише договор с английския клуб", се казва в комюникето.

Предстои черногорецът да премине медицински прегледи при "Гражданите" и да договори личните си условия. Това обаче е само формалност.

Официално не се съобщават параметрите на сделката, но според английската преса Сити ще плати твърдо 23 милиона лири и ще добави още 5 под формата на бонуси в зависимост от представянето на играча.

Така Йоветич става четвъртото ново попълнение на Сити, след като в началото на лятото бяха привлечени Фернандиньо от Шахтьор и Хесус Навас от Севиля, а само преди няколко дни бе купен и нападателят на испанския клуб Алваро Негредо.