Младежката формация на Лудогорец претърпя поредна тежка загуба в Шампионска лига (до 19 години). Малките "орлета" отстъпиха на Реал Мадрид с 0:6 и завършиха дебютното си участие в турнира с 6 загуби в групата и голова разлика 0:27.

Юношите на Лудогорец отстъпваха категорично по всички показатели и показаха, че са далеч от стандартите в европейския футбол.

С хеттрик за Реал се отличи Борха Майорал, а две попадения добави Серхио Молина. Преслав Петров си вкара автогол в самия край, информира БТА.

Майорал откри головата сметка в 7-а минута с шут от 13 метра след грешка в защитата на Лудогорец. До почивката падна само още един гол и негов автор стана Серхио Молина, който вкара с глава отблизо след разбъркване в наказателното поле.

Реал вкара нови два гола набързо след подновяването на играта и двата дело на Борха Майорал. Първо той вкара за 3:0 в 49-а минута след пореден гаф в отбраната на българите, а 5 по-късно оформи своя хеттрик.

В 77-а минута Серхио Молина отбеляза за 5:0, а върхът на безпомощността за лудогорци бе автоголът на Преслав Петров в последната минута на мача за крайното 6:0.

Реал Мадрид - Лудогорец - 6:0

1:0 Борха Майорал 7

2:0 Серхио Молина 41

3:0 Борха Майорал 49

4:0 Борха Майорал 54

5:0 Серхио Молина 77

6:0 Преслав Петров 90 - автогол

 

Лудогорец: Господинов, Джамов, Керчев, Михайлов, Георгиев, Пр. Петров, Любомиров (81-Ковачев), Цвятков, Димитров, Кирилов (55-Кънчев), Александров