Ливърпул се включи в битката за подписа на Сергей Милинкович-Савич. От полузащитника на Лацио се интересуват и други английски тимове, сред които Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вижда в лицето на сърбина прекрасен заместник на Емре Джан, който най-вероятно ще подсили Ювентус от лятото. Лацио обаче няма да се раздели лесно с един от основните си играчи, като му постави цена от 70 млн. евро.

Въпреки сериозната сума се смята, че Ливърпул е фаворит за подписа на талантливия халф. Клоп иска да види халфовата си линия за следващия сезон в състав Милинкович-Савич и Наби Кейта, който ще бъде привлечен от Лайпциг.

„Има интерес към Сергей от испански, английски и италиански отбори, но Лацио не иска да го продава. Треньорът Симоне Индзаги и клубът се правят страхотни неща, а Сергей се развива с всеки изминал ден“, заяви Матея Кежман. Бившият нападател на Челси е агент на полузащитника.

От началото на сезона Милинкович-Савич има 4 гола и 4 аистенции и е неизменен титуляр в схемата на Лацио. Римляните и Ливърпул са в прекрасни отношения, след като преди време англичаните пуснаха на „Олимпико“ Луис Алберто, който се преоткри и прави страхотен сезон.