Най-успешният мениджър в историята на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че изпитва съчувствие към големия си съперник през годините Ливърпул.

Причината е, че мърсисайдци се опитват да задържат звездата си Филипе Коутиньо, който не крие желанието си да премине в Барселона.

"Смятам, че силният мениджмънт в случая е изключително важен. Част от ролята ти на треньор е да възпитаваш играчите си и да изграждаш техния характер, за да носят отговорност за действията си", коментира Фърги пред сайта на УЕФА.

"Очевидно в някои случаи това се променя малко. Разочароващо е, защото съм сигурен, че в случая с Ливърпул те са свършили много добра работа, за да превърнат Коутиньо в играча, който е той днес."

"И за тях е доста разочароващо, че са в тази позиция в момента. А и трансферният прозорец не им помага. Ако той беше затворил през юли, сега Коутиньо щеше да играе за тях и всичко щеше да е приключило."

"Трансферният прозорец трябва да затваря преди началото на сезона, за да могат всички отбори да са наясно с какви състави разполагат", добави великият шотландец.