Ливърпул готви нова трансферна бомба това лято, след като се разбра, че мърсисайдци проявяват интерес към Алекс Окслейд-Чембърлейн от Арсенал.

Както е известно, Ливърпул вече извади близо 50 000 000 евро за Мохамед Салах от Рома и сега се готви да брои поне 20 000 000 лири на лондончани за Чембърлейн.

Според "Мирър", мърсисайдци водят в надпреварата за полузащитника, който не е никак щастлив в своя настоящ клуб Арсенал.

В края на минали сезон Алекс Окслейд бе готов да преподпише с Арсенал, но не получи исканото от него увеличение на заплатата и това доведе до разрив между двете страни. 

В момента Чембърлейн прибира по 100 хиляди паунда седмично, а договорните му взаимоотношения с Арсенал изтичат в края на сезон 2017/2018.

На практика очевидно отборът предпочита да продаде своя играч, вместо да му предлага прекалено добри финансови условия с които очевидно ръководството не е съгласно. 

Ливърпул би могъл да предложи далеч по-добри перспективи по отношение игровите минути, тъй като Окслейд-Чембърлейн би могъл да служи както като алтернатива за фланговите позиции, така и да бъде върнат по-назад, в сърцето на халфовата линия.