Германският първенец Байерн Мюнхен се насочва към Рахим Стърлинг, ако не успее да привлече Марко Ройс от Борусия Дортмунд, гръмна "Билд".

Според най-тиражния европейски вестник баварците вече усилено търсят алтернативи, ако Ройс не се съгласи да премине на стадион "Алианц Арена". Както е известно, той има клауза за откупуване, която може да бъде задействана от 1 юли 2015 година.

В Байерн обаче имат опасения, че суперзвездата на "жълто-черните" ще им откаже за втори път, както направи през пролетта на 2012 година. Тогава Ройс избра Дортмунд за сметка на Байерн.

От Мюнхен сондират възможността за привличането на 20-годишния Стърлинг с помощта на Пере Гуардиола. От брата на Пеп Гуардиола се очаква да осъществи контакт с агентите на Стърлинг и евентуално да се започне работа по трансфера му.

Младият талант на Ливърпул се превърна в основен футболист на "мърсисайдци", но проблемите в редиците на тима могат да го накарат да се огледа за друг клуб.

Той вече отказа да преподпише договора си, който изтича през лятото на 2017 година. Интерес към офанзивния полузащитник има о от Реал Мадрид.