Халфът на Ливърпул Фелипе Коутиньо очаква с нетърпение дербито срещу Манчестър Юнайтед, защото то дава отлична възможност на "Мърсисайдци" да обърнат сезона си.

През седмицата неговият тим напусна разочароващо Шампионската Лига, след като не успя да победи като домакин Базел и завърши на трето място в групата зад швейцарците.

В първенството Ливърпул се намира на 9-то място и е на 6 точки от влизане в Топ 4, каквато е целта на отбора през този сезон.

"Разбира се, разочаровани сме от представянето ни в Шампионската Лига. Но това вече е в миналото и е време да вдигнем глави, тъй като имаме голям мач пред себе си", коментира Коутиньо пред официалния сайт на Ливърпул.

"Трябва да приемем това, което се случи в Шампионската Лига като урок, така че да избегнем същите проблеми в другите турнири",

"Мачът с Манчестър Юнайтед е много голям. Победа  в такъв мач винаги ти дава основа да подобриш самочувствието на отбора. Особено, ако го направим с добра игра".

"Ще бъде много важен мач за нас, за да преодолеем отпадането през седмицата и за да продължим във Висшата Лига".

"Това дерби е като голям спектакъл, защото Ливърпул и Манчестър Юнайтед са два от най-големите отбори в света. Ще бъде труден мач, както винаги, но се надявам да се справим добре и да спечелим".

"Миналия сезон имахме добър мач срещу тях и ще се опитаме да направим същото като миналата година".

"Трудно е да се каже защо се представяме по-добре като гост през този сезон. Не играем по възможно най-добрия начин и нещата не се случват както ги очакваме".

"Така че трябва да се фокусираме върху това какво трябва да подобрим, без значение къде играем. Остават ни много мачове и знаем, че трябва да подобрим играта си".