Ливърпул е готов да увеличи парите, които Лил трябва да получи за нападателя си Дивок Ориги, само и само белгиецът да пристигне на „Анфийлд” през януари, пише „Дейли Мейл”. 

През лятото двата клуба се разбраха за трансфер на стойност 10 милиона паунда с опция играчът да остане във френския тим през този сезон под наем. 

Проблемите в атаката на Червените обаче, карат Мърсисайдци да направят опит да вземат Ориги по-рано, като за целта са готови да увеличат сумата по трансфера с няколко милиона. 

Засега обаче не е ясно дали от Лил биха приели подобно продложение, докато самият 19-годишен футболист признава, че не би имал нищо против да заиграе в Англия по-рано от предвиденото. 

„Не съм аз този, който взима тези решения, но ако клубът реши да ме пусне през януари, тогава ще отида в Ливърпул. Все пак през лятото обещах да остана в Лил за сезона, така че бих удържал на думата си, като остава клубовете да постигнат договорка. Ако това стане ще се радвам да заиграя в Англия по-рано, тъй като нямам търпение да бъда част от Висшата лига” заяви нападателят. 

Тимът на Брендън Роджърс стартира много слабо сезона, а липсата на Даниъл Стъридж, който пропусна последните 14 мача, се оказа проблем, тъй като Марио Балотели, Рики Ламбърт и Фабио Борини не се справят добре в атака.