Доскорошният вратар на Барселона Виктор Валдес ще подпише договор с Ливърпул по-късно тази есен, съобщават испанските медии. 

Както е известно футболистът все още се възстановява от тежка контузия на коляното, която получи в края на март и заради която преминаването му в Монако пропадна. 

Тъй като договорът му с каталунците изтече на 30-и юни той стана свободен агент и в момента е без отбор. Все пак преди трансферът да стане факт Валдес ще премине обстойни прегледи, за да се докаже, че е в добро състояние. 

„Виктор харесва Ливърпул и неговата философия, а Роджърс е почитател на Валдес” заяви пред „АС” източник близък до играча. 

Според специалиста по испански футбол на „Скай Спортс” Гийем Балаг мениджърът на Ливърпул много харесва тактическата подготовка и уменията на Валдес да играе с крака, заради което ще привлече ветерана, като най-вероятно договорът му ще бъде до края на сезона с опция за удължаването му. 

На този етап твърд №1 при мърсисайдци е Симон Миньоле, докаго негова резерва е Брад Джоунс, но евентуалното идване на опитния страж със сигурност ще увеличи конкуренцията за позицията.