Защитникът на Ливърпул Коло Туре е на крачка от трансфер в Трабзонспор, след като стана ясно, че вече се е разбрал за личните си условия с турския клуб, пише 'Дейли Стар'.

Тепърва предстои турците да се договорят с "Мърсисайдци" за цената на 33-годишния футболист, но президентът на тима Ибрахим Хачиосманоглу е уверен, че това няма да е проблем.

"Ние се договорихме с Коло Туре за личните му условия и ще го привлечем в нашия отбор", обяви той пред местния вестник "Хюриет".

Според последни информации пък от Ливърпул са готови да се разделят с опитния бранител само един сезон, след като отборът го привлече в редиците си.

Туре на практика се оказва ненужен в отбора, след като бе привлечен хърватският бранител Деян Ловрен от редиците на Саутхямптън, който вероятно ще бъде титуляр за отбора от "Анфийлд".

Коло изигра 24 мача за Ливърпул през миналия сезон и има още една година до края на договора си, но като цяло не успя да впечатли с представянето си и феновете на отбора ще го запомнят най-вече с ужасяващата грешка срещу Уест Бромич през февруари, която коства победата на "Мърсисайдци".