Ливърпул няма да привлича в редиците си нападателя на Милан и Италия Марио Балотели, въпреки спекулациите през последните ден-два около подобен трансфер.

Преди ден мениджърът на английския тим Брендън Роджърс се изказа ласкаво за нападателя, а медиите в Италия плъзнаха слухове, че "Мърсисайдци" дори вече преговарят с "Росонерите" за неговото привличане.

Всичко изглеждаше логично, тъй като макар Ливърпул да пръсна около 90 милиона паунда за нови попълнения до момента през настоящия трансферен прозорец, отборът още не е взел качествен заместник на Луис Суарес.

"Беше ми зададен въпрос за Балотели и аз казах ,че той е голям талант и е отличен играч", започна Роджърс пред "Мирър".

"Аз обаче категорично мога да кажа, че той няма да бъде привличан в Ливърпул".

"Той е прекрасен футболист, но е играч на Милан. Аз просто си дадох мнението си за него, но това не означава, че ще подпишем с Марио".

Специалистът каза и няколко думи за новия наставник на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал. Двата тима ще се срещнат на финала в приятелския турнир "Интернешънъл Чемпиънс Къп", който се провежда в САЩ.

"Гледал съм Ван Гаал в продължение на доста години и той е много добър мениджър. Наистина беше жалко това, което се случи с Дейвид Мойс. Видяхте обаче какво направи Холандия на Ван Гаал по време на Мондиала, те се справиха много добре".

"Луис със сигурност очаква с нетърпение предизвикателството Висша лига, но то ще бъде по-различно за него от всяко друго първенство в което е бил треньор"

"Съперничеството между нас и тях е много голямо и всички ние искаме да завършим тук в САЩ с един наистина добър мач", каза още специалистът.