Ливърпул проявява много сериозен интерес към американския национален защитник Деандре Йедлин, пише в днешния си брой английското издание "Експрес".

Към днешна дата младият 20-годишен футболист се състезава за Сиатъл Саундърс и е сочен като един от най-перспективните бранители в Мейджър Сокър Лийг.

"Червените" вече привлякоха три попълнения по време на летния трансферен прозорец до момента - Емре Чан от Леверкузен, както и дуото от състава на Саутхямптън Адам Лалана и Рики Ламбърт.

Йедлин обаче също влиза в плановете на Брендън Роджърс и специалистът обмисля възможността да го вземе на пробен период в отбора през това лято с цел закупуването му, ако американецът успее да го впечатли по време на тренировъчния процес.

Клубът е наблюдавал изявите на таланта по време на световното първенство за младежи в Турция. Освен това младокът игра за "Янките" и на Мондиала в Бразилия. 

Младият американец може да действа както като ляв и десен бек, така и като крило, като със сигурност неговата универсалност ще помогне много на Ливърпул.

Той има и 7 мача за мъжкия национален тим на САЩ, както и 42 мача и 1 гол за клубния си отбор през последната година.