Арсенал и Ливърпул са поредните отбори, които проявяват интерес към стража на националния тим на Коста Рика Кейлор Навас след страхотните му изяви на Мондиала, пише "Мирър". 

Преди броени дни неговото име бе свързвано не с кой да е, а с германския шампион Байерн Мюнхен.

Последният се представя феноменално под вратата на костариканците и отборът му не случайно вече е на исторически 1/4-финал на Мондиала в Бразилия.

Стражът в момента се състезава за Леванте и има клауза в договора си, според която може да позволи на двата английски отбора да го вземат за доста прилична цена - 6,5 милиона паунда. 

Към днешна дата титуляр на вратарския пост при "Артилеристите' е Войчех Шчесни, но отборът загуби добра алтернатива след напускането на Лукаш Фабиански, който премина в Суонзи. При "Мърсисайдци" Симон Миньоле бе титулярен страж през миналия сезон, а отборът разполага и с Пепе Рейна, който се завърна след наем в Наполи, но вероятно ще бъде продаден. 

Фамозното представяне на Навас накара неговите съотборници да го определят като "играч, който не е от този свят", докато помощник-треньорът на костариканците Пауло Уанчоп, който е и бившата голяма звезда на страната, сподели, че според него Кейлор е най-добрият вратар в турнира.

Името на 27-годишния футболист е свързвано и с трансфер в Атлетико Мадрид, където разчитаха много на Тибо Куртоа, който обаче ще се завърне в Челси.