Крилото на Ливърпул Стюърт Даунинг е категоричен, че няма намерение да напуска Ливърпул.

Около бъдещето на бившия английски национал постоянно има спекулации, тъй като голяма част от феновете смятат, че той не е от нужната класа, за да играе за клуба.

През миналия сезон обаче 28-годишният футболист вдигна формата си и особено през пролетта изнесе някои много силни мачове. Така той накара мениджъра Брендън Роджърс да започва да го взима все по-често в предвид за съставяне на титулярния състав. И Даунинг се надява това да продължи и през новия сезон.

"Тук съм, за да остана. Наслаждавам се тук, особено през последния сезон. Записах добра серия за тима. Искам това да продължи колкото се може по-дълго", коментира Даунинг пред официалния сайт на Ливърпул.

"Чудесно е да имаш публиката зад себе си. Когато феновете са зад теб, искаш да се представиш добре за тях и да играеш добре".

Същевременно младият защитник Андре Уисдъм няма против да премине някъде под наем за кратко, за да може това да му помогне да натрупа ценен опит за бъдещ пробив в Ливърпул.

"Мениджърът ми каза да го обмисля и да го имам предвид. Тъй като няма да играем в Лига Европа, възможностите за игра всяка седмица ще са по-малко", коментира той пред сайта на Ливърпул.

"Да премина под наем е опция. Отворен съм за идеи, които са позитивни".

След възстановяването на Мартин Кели и Джон Фланагън, както и с присъствието на Глен Джонсън и Хосе Енрике, Уисдъм ще има сериозна конкуренция дори и по време на предсезонното турне на отбора.

"Винаги е предизвикателство, но когато имаш по-голяма конкуренция, това те кара да опитваш по-здраво, отколкото иначе. Имам възможности да бъда забелязан на тренировки".

"Миналата година направих дебют в Лига Европа и после във Висшата Лига. Да бъда в първия отбор беше голяма промяна за мен. Конкуренцията е много по-голяма, изискванията са много по-високи".

"Но аз се радвам на това. Натрупах опит, особено играейки редом до Джейми Карагър. Той ме научи на много неща по време на тренировки и по време на мачовете".

Уисдъм коментира и възможността да играе в центъра на защитата.

"Да се надяваме, че това ще стане в по-далечен план. Но за млад играч е трудно да дойде и веднага да започне да играе като централен защитник във Висшата Лига. Има нужда от опит и се изисква време".