Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс отново изрази желанието на клуба да задържи Луис Суарес, но призна, че нападателят може да бъде продаден при извънредни обстоятелства.

По-рано през деня "Мърсисайдци" пристигнаха в Индонезия, където в събота ще бъде втората контрола на тима от предсезонната подготовка. Роджърс даде и първата си пресконференция в Азия, на която очаквано преобладаваха въпросите, свързани със Суарес.

"Той е чудесен играч. И продължава да бъде играч на Ливърпул. Независимо за кой футболист става дума, никой не е по-голям от отбора", коментира Роджърс.

"Луис е много важен член на нашия състав и очаквам с нетърпение да работя с него отново през следващия сезон. Има много спекулации относно преминаването му в друг клуб, но както казах, той е играч на Ливърпул".

"Ние получихме една оферта, която обаче изобщо не бе близо до това, на което оценяваме Суарес. Разбира се, той иска да работи и да играе на най-високо ниво. Но освен ако не се случи нещо драстично, той ще остане тук. Той има още три години от договора си".

След това Роджърс коментира и вероятността да привлече нови играчи. Той практически сложи точка на възможността Чаби Алонсо да се върне на "Анфийлд".

"Бяхме свързани със 100 имена това лято. Чаби Алонсо е невероятен играч за този клуб, чудесен пример за подражание, но е в различен етап от кариерата си в Реал Мадрид".

"Четирите нови попълнения свикнаха много добре с обстановката и през първите две седмици от тренировките изглеждат много добре. Наистина съм доволен от тях".

Накрая Роджърс коментира и целите пред отбора през новия сезон.

"Искаме да се борим за влизане в Шампионската Лига. Великото име и история на Ливърпул означават, че трябва да влезем в този турнир. В днешно време това е трудно, но трябва да продължим да се борим. Вярвам, че ще се борим здраво този сезон. Да се надяваме, че ще се върнем там, където принадлежим".