Бившият председател на Управителния съвет на Левски Георги Марков призова собственика на клуба Спас Русев към незабавни дей­ствия, за да бъде запазена идентичността на сините. Юристът бе първият, който анонсира, че Русев ще придо­бие мажоритарния пакет ак­ции на сините. Марков отно­во призова боса да върне на "Герена" Наско Сираков и Ста­нимир Стоилов, за да разре­ши проблемите. 

"Когато му говоря за Наско, оставам с впечатлението и така ми на­меква, че ако го върне, ще от­крие много фронтове. Казах му: "Спасе, срещу Наско може да са само нелевскари, псевдо-левскари и комплексари". Този човек е най-добрият спортен ръководител в нашата исто­рия и го е доказал. Надявам се г-н Русев да се отърси от критиците на Сираков, защо­то Левски е над всичко. Бил близък с Гриша Ганчев, но На­ско е близък с цяла България, защото е Сираков. Той е близък и с Васил Божков".

"През годините с всички е бил близък - ходил, ял, пил... Левски вървеше и беше перфектен отбор. Стадионите бяха пъл­ни. Сега да изпадаме в битовизми - кой с кого е приятел, с кого яде, как и какво е гласу­вал. Това е смешна работа! Надявам се г-н Русев да ме чуе добре - това не е Левски. Тук не става дума, че Левски е слаб. Левски е загубил иден­тичност. Това не е Левски, а една сюрия от хора - ту ги взимаме, ту ги гоним. Ние сме едно сиропиталище. Няма институция в света, която толкова ларж да плаща обез­щетения".

"Взимаме ги, изпра­щаме ги по живо по здраво, даже някои и ги лекуваме тук, защото бързо се контузват и не сме ги прегледали като хо­рата, след което си взимат тескеретата и си живеят живота на гърба на Левски. Това е така от 2009 - 2010 го­дина, когато бяха последните добри отбори. Оттогава на­сам стигнахме дотам не про­сто да ни бие ЦСКА с 3:0 ня­колко пъти, а и да ни вкарва все в първата минута. От съ­блекалнята  почват да ни бият, то не приличаме на Левски".

"Въпросът вече не е в клуба да има заплати, за да не последва съдбата на ЦСКА, да си кротуваме и да се радваме, че играем, а не сме фалирали. Това не може да ни е радост­та. Ние не приличаме на от­бор. В крайна сметка, ако не стигат парите, да се вземат Наско и Мъри и ще играем са­мо с наши играчи. Поговорка­та, че няма незаменими, в България не важи. Просто то­зи дует е незаменим и се дока­за във времето", каза Марков в предаването "КОД Спорт" no TV+.

Той разкритикува и кадро­вата политика на клуба. "Лев­ски не може да бъде училище за треньори, да е някаква ло­тария, в която да им даваме шанс", посочи Марков, визи­райки назначенията на Елин Топузаков и Николай Митов. "Казах му на Спас, когато дой­де в Левски: "Това е публична дейност. Може да направиш добър мениджмънт, да при­влечеш китайци, да напра­виш един ден и козирката, но предметът на дейност е футбол. Нямаш ли точните спортни хора, работата ня­ма да стане".

"Ако Наско беше дошъл есента, Люпко Петрович нямаше да си тръгне. Все пак Люпко е голямо име и щях­ме да имаме един приличен отбор, макар и на второ мя­сто. В момента сме загубили идентичност. За какви евротурнири говорим? Ние няма­ме отбор за Европа! Все едно е дали ще играем или не", за­върши бившият конститу­ционен съдия.