Доскорошната звезда на Левски Валери Божинов сподели, че искал да си тръгне от стадион "Георги Аспарухов" като победител.

"За съжаление исках да си тръгна като победител - Левски да беше станал  шампион или да беше взел купата на България, или поне да беше спечелил едно от дербитата", започна нападателят пред bTV.

"Не можах да го направя, което за мен беше важно. Левски е голям клуб, Левски е вековен и винаги ще бъде голям клуб. Колкото и футболисти да минат през този клуб, Левски си остава Левски."

"За мен беше чест да играя за този клуб. Левски има нужда да бъде там, където е може би Лудогорец. Надявам се, ако не тази година, догодина да е там, защото тимът го заслужава."

"Моето желание винаги е било да се върна там, където почна моята кариерата - в Италия. Крачка напред, крачка назад, това единствено ще го покажа аз с играта, ако играя добре и вкарвам голове."

"Това зависи единствено от мен. Независимо от отбора и първенството, зависи как ще се представя. Това е вече въпрос на време."

"Детайли не мога да кажа, пратиха ми покана от Уест Хям и отидох. За мен беше нещо, което не съм очаквал. Тренирах, но нещата не се получиха. Така е в живота."

"Искам да не си затварям врати, защото аз не крия, че феновете на Левски и клубът показаха, че държат много на мен и винаги съм се чувствал все едно съм си вкъщи."

"Благодарен съм на клуба, колегите ми, масажисти, доктори и най-вече на феновете. Аз си оставям вратата отворена и се надявам след време да завърша своята кариера в България, защо не и в Левски", уточни Божинов.