Още един треньор може да си замине от Левски, след като стана ясно, че треньорът на "Сините" Георги Иванов е вдигнал мерника и на кондиниционния специалист Ясен Екимов, пише 'Меридиан мач'.

Както е известно преди броени дни от отбора бе отстранен треньора на вратарите Руслан Михайлов, след като тренираният от него Стефано Кунчев направи безобразни грешки срещу Берое.

Откакто пое „сините“ от Пепе Мурсия, Георги Иванов е изразил недоволството си от физическото състояние на тима. Той е останал разочарован, след като през второто полувреме тимът му отпадна много и нямаше сили да натисне Берое, за да обърне резултата. Гонзо е накарал Ясен Екимов да проведе сериозна загрявка, с която да подготви малко повече футболистите във физическо отношение.

Силният човек на „Герена“ обаче е останал шокиран от видяното. Екимов е заложил на топки за баланс, които бяха вкарани на „Герена“ по времето на Николай Костов, а не на тичане. Това е вбесило Гонзо, който се е разкрещял сериозно на Екимов. След това Гладиаторът е провел лично загрявката, а играчите се изпотили доста в нея.

Периодично се говори за подмяна на Ясен Екимов, който според някои е най-добрият кондиционен треньор в България. Други обаче тотално го отричат. През последните години бившият атлет е излизал веднъж от щаба на първия отбор. Това се случи по времето на Славиша Йоканович. Сръбският специалист доведе със себе си цял щаб от свои сънародници, а за физическото състояние на отбора се грижеше Сале Янкович.

След напускането на Йоканович постът трябваше да бъде зает от Душан Стевич, който е дясна ръка на Ивайло Петев. След като идването и специалиста от Баховица бе осуетено, Ясен Екимов се завърна в щаба при Тони Здравков.