Собственикът на Левски Тодор Батков ще оповести публично дълговете на отбора пред футболната "синя" общественост, като това ще стане на 30-и август, пише "Тема Спорт".

От доста време насам се говори, че един от най-силните ни клубове през последните години го е здраво закъсал и финансовите проблеми на отбора са достигнали до нетърпимо положение.

Батков е обещал пред тръста "Синя България" да осветли всички задължения на сините. Тогава ще стане реално ясно в какво състояние се намира клубът от "Герена". Ще се разкрие и какви вземания има адвокатът от Левски - с какви суми той и негови фирми са кредитирали отбора. Не е тайна, че клубът има задължения и към НАП, но те са разерочени.

Дължат се пари и на фирмата, строила сектор А на стадион "Георги Аспарухов". Любопитното е, че Батков следва модела от Томов, наложен в ЦСКА. Шефовете на червените дадоха отчет за свършеното от тях през годината, в която са начело на клуба. Освен това Батков ще представи и проектобюджет на Левски за следващата година - откъде се очакват приходи, какви ще бъдат прогнозните разходи.

Това също ще е ново начинание за клуба. Както е известно, през лятото сините бяха принудени да свият наполовина бюджета си за заплати и от около 450 хиляди лева на месец до малко над 200 хиляди лева. На 30 август пък тръстът "Синя България" ще реши дали да придобие 15% от акциите на клуба.

Ако това се случи, дяловете ще бъдат взети, без върху тях да има дългове - те ще останат за сметка на Тодор Батков.