Лудогорец има големи шансове да прескочи груповата фаза на Лига Европа. Това обяви анализаторът на Gol.bg Георги Илиев-Майкъла.

Жребият отреди за съперници на разградчани португалския Брага, германския Хофенхайм и турския Истанбул ББ, като последните два отбора идват от плейофите на Шампионска лига, където отпаднаха съответно от Ливърпул и Севиля.

"Определено благосклонен жребий, но знаем, че в Европа, особено на този етап, няма слаби и случайни отбори. Все пак Лудогорец се размина с големите фаворити като Милан и Арсенал и спокойно може да продължи напред. Истанбул ББ определено е най-тежкият противник от четвърта урна. Представи се превъзходно срещу Севиля и имаше реални шансове да се класира в Шампионска лига, но липсата на опит си каза думата. Футболистите на Лудогорец знаят, че това са мачовете на истината, където могат да бъдат забелязани в Западна Европа, да спечелят пари, така, че ще играят на пълни обороти. Пожелавам им успех", заяви Майкъла.

Той не пропусна да коментира и работата на новия треньор на "орлите" Димитър Димитров-Херо. "Играчите са същите, но той промени нещо много важно – тактическата дисциплина вече е на ниво. Георги Дерменджиев също е доказан треньор, постигна много, но поздравления на ръководството за рокадата", добави Майкъла.