Италианският шампион Ювентус започна новата година с победа, след като надделя с 3:0 над Верона у дома в мач от 18-ия кръг на Серия "А".

"Старата госпожа" реши всичко още през първото полувреме, благодарение на младата си звезда Пауло Дибала. Аржентинският национал сам откри резултата още в началото на срещата, а след това асистира на Леонардо Бонучи, който се разписа с глава за 2:0. В края и Симоне Дзадза записа името си сред голмайсторите.

По този начин "бианконерите" записаха осма поредна победа в първенството и се изкачиха на 3-то място с 36 точки, колкото има и Интер, който от 19:00 часа гостува на Емполи. Верона пък продължава да е без победа от началото на сезона и е на дъното с едва 8 т.


Още от самото начало Юве наложи убийствен натиск и в 3-ата минута Пауло Дибала изведе Стефан Лихтщайнер на ъгъла на вратарското поле. Швейцарският национал стреля по земя към далечната греда, но сантиметри го разделиха от гола.

В 7-ата минута вече нямаше какво да помогне на Верона. Лихтщайнер беше спънат от Супрайен пред наказателното поле и съдията Джанпаоло Калваресе без да се замисля отсъди фаул. Зад топката застанаха Дибала и Пол Погба, като аржентинският национал стреля по въздуха, точно до лявата греда, с което матира вратаря Голини за 1:0.

4 минути по-късно гостите можеха да възстановят равенството. Опитният Джампаоло Пацини получи топката в наказателното поле, завъртя се и шутира от странична ножица в долния десен ъгъл. Джанлуиджи Буфон обаче се разтегна и успя да избие с една ръка. Юве отговори с далечен изстрел на Погба, който не намери целта.

След 20 минути игра и Алваро Мората изпъкна с удар по земя, който Голини успя да избие в корнер. В 33-ата минута стражът на гостите остави отбора си в мача след бомбен шут на Клаудио Маркизио по земя от границата на наказателното поле.

Секунди преди края на полувремето Юве все пак удвои преднината си. Дибала центрира от фаул, Леонардо Бонучи от втория линия засече мощно топката с глава от вратарското поле и едва не скъса мрежата за 2:0!

След почивката Юве значително намали темпото и разиграваше спокойно топката в центъра на терена. В 58-ата минута Погба беше съборен в наказателното поле, но реферът остана безмълвен.


10 минути по-късно Дибала беше изведен на чиста позиция, но в последния момент Голини успя да го спре с нова отлична намеса в мача. В 80-ата минута Пацини отново можеше да се разпише, след като засече с глава, но Буфон отново показа невероятен рефлекс и изби. Нападателят на Верона обаче се намираше и в положение на засада.

В следващата атака резервата Дзадза оформи крайното 3:0 за "черно-белите". Погба с перфектен пас изведе италианския национал през центъра на защитата и нападателят не сбърка сам срещу Голини.

Ювентус – Верона 3:0

Голмайстори:

1:0 Дибала (8)
2:0 Бонучи (45)
3:0 Дзадза (82)

Ювентус: Буфон, Киелини, Бонучи, Касерес (84-Ругани), Сандро, Лихтщайнер, Погба, Маркизио, Кедира (71-Стураро), Дибала, Мората (79-Дзадза)
Треньор: Макс Алегри

Верона: Голини, Бианкети, Хеландер, Морас, Супрайен, Взолек (64-Емануелсон), Греко (61-Гомес), Халфредсон (82-Фарес), Силиарди, Йонита, Пацини
Треньор: Луиджи Дел Нери

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Джанпаоло Калваресе
Жълти картони: Сандро, Маркизио, Стураро (Юве); Греко, Халфредсон (Верона)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/vFmtAc1ALd0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XE8L9g5GI4Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/C4Lix_1r4JU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>