Шампионът Ювентус постигна инфрактна победа с 2:1 над градския съперник Торино в мач от 11-ия кръг на Серия "А". В герой за символичните домакини се превърна Хуан Куадрадо, който врака победния гол в 93-ата минута.

Резултатът в мача откри Пол Погба с великолепен гол през първото полувреме, но през втората част Чезаре Бово вкара 1:1. В класирането "бианконерите" са на 10-то място с 15 точки, колкото има и Торо. Много силен мач за "старата госпожа" пък направи Джанлуиджи Буфон,който се отличи няколко невероятни спасявания след почивката.

Интересното е, че през миналия сезон Юве спечели градския сблъсък по абсолютно идентичен начин, като тогава победния гол заби Андреа Пирло, който вече играе в Ню Йорк Сити.

Треньорът на "черно-белите" Макс Алегри направи много промени в титулярния си състав, сравнение със загубата с 0:1 от Сасуоло. В него се завърна оздравялият от грип Клаудио Маркизио, както още Патрис Ерва, Сами Кедира, Ернанес и Алваро Мората.

За "биковете" от 1-ата минута започна Даниеле Базели, който беше резерва в последната среща с Дженоа (3:3), а атаката на отбора поведоха обичайните заподозряни – Фабио Куалиарела и Макси Лопес.


Юве получи удар още в 10-ата минута, след като Сами Кедира се контузи и беше принудително сменен от Хуан Куадрадо. Това наложи промяна в тактиката на Алегри, като схемата на игра стана 3-5-2 от 4-3-1-2. В следващите минути "биковете" бяха принудени да се окупират пред наказателното си поле и в 17-ата Пол Погба стреля отдалеч, но Даниеле Падели улови без проблеми.

Гостите отговориха малко по-късно чрез Куалиарела, който получи дълъг пас след центриране от фаул, но прати топката във външната страна на мрежата. В 19-ата минута Погба показа, че възвръща формата си от миналия сезон. Тогава Куадрадо подаде към френския национал, който с фамозен удар от ждроб матира Падели – 1:0 за Ювентус!

След половин час игра пред Торо се откри великолепна възможност да изравни, след като Куалиарела получи топката на границата на наказателното поле и мигновенно шутира по земя. Кълбото обаче мина на сантиметри покрай лявата греда на Джанлуиджи Буфон. 120 секунди по-късно Пауло Дибала стреля от пеналта, но този път късметът покри Падели.

В края на полувремето се получи страхотно меле във вратарското поле на Буфон, където Куалиарела засече, но Леонардо Бонучи се метна и предотврати удар. Главният съдия обаче спря играта заради игра с ръка на Макси Лопес малко преди това.

Пет минути след подновяването на играта Торино все пак успя да заличи пасива си. Бонучи извърши фаул фронтално срещу вратата и Чезаре Бово стреля в стената. Топката обаче се върна в него, той шутира с всичка сила точно под горната греда и не остави шансове на Буфон за 1:1.

В 57-ата минута гостите като по чудо не направиха пълен обрат. След центриране от корнер Камил Глик засече силно с глава от вратарското поле, но Буфон показа феноменален рефлекс и успя да спаси. Шест минути след това Ернанес напомни, че е на терена. Бразилецът демонстрира отлична техника и отправи удар, който мина над горната греда.

Натискът на "старата госпожа" се усили и след продължително разиграваме, Дибала се оказа на стрелкова позиция, но се получи рикошет и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Погба беше изпуснат и от непосредствена близост не успя да вкара.

15 минути преди края Торино организира опасна контра, при която резервата Дзапакоста центрира в наказателното поле, получи се рикошет в Бонучи и кълбото рязко смени траекторията си. Буфон обаче показа, че следи играта и в последния момент изби в корнер. След неготово изпълнение Глик засече с глава и вратарят на Юве отново демонстрира класа, хващайки топката на самата голлиния.

В 90-ата минута Бонучи можеше да се превърне в герой, но гредата спаси Торино, след което Падели с ключова намеса спаси. В продължението обаче Куадрадо се превърна в героя на вечерта. Алекс Сандро центрира отляво в наказателното поле и колумбийският национал някак си успя да добута топката във вратата на Падели за крайното 2:1.

Ювентус – Торино 2:1

Голмайстори:

1:0 Погба (19)
1:1 Бово (50)
2:1 Куадрадо (94

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Евра, Падоин, Кедира (10-Куадрадо), Погба, Маркизио, Ернанес, Дибала (87-Сандро), Мората (78-Манджукич)
Треньор: Макс Алегри

Торино: Падели, Молинаро (61-Дзапакоста), Бово, Морети, Глик, Перес, Акуа, Базели (65-Бенаси), Вивес, Лопес (88-Белоти), Куалиарела
Треньорът: Джампиеро Вентура

Торино, ст.: "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Джанлука Роки
Жълти картони: Мората, Падоин, Погба (Ювентус); Бово, Акуа, Базели, Дзапакоста, Перес (Торино)