Трансферът на нападателя Пауло Дибала от Палермо в шампиона Ювентус вече е финализиран. Новината беше съобщена официално и от двата клуба.

21-годишният футболист дълго време беше свързван със "старата госпожа" и от лятото ще облече фланелката на италианския първенец. Договорът е до лятото на 2020 година.

Сумата, която ще влезе в касата на Палермо може да достигне до 40 милиона евро, в зависимост от представянето на острието и постигнатите резултати. Юве плаща веднага 32 милиона евро.

Аржентинецът беше свързван също така с английските Манчестър Юнайтед и Арсенал, но в крайна сметка предпочете офертата на "бианконерите", оставайки в Серия А. Към него имаше интерес и от Интер.

Дибала беше звездата на Палермо през изминалия сезон, вкарвайки 11 попадения в 13 мача. Тимът завърши на 11-а позиция.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="it" dir="ltr">Dybala è bianconero! Sottoscritto un contratto quinquennale. Qui <a href="http://t.co/FCN47Qt3BM">http://t.co/FCN47Qt3BM</a> il comunicato <a href="http://t.co/U5XuSC4Tpc">pic.twitter.com/U5XuSC4Tpc</a></p>&mdash; JuventusFC (@juventusfc) <a href="https://twitter.com/juventusfc/status/606450814081736705">June 4, 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>