Ювентус за първи път от 7 години започна с две поредни победи сезон в Серия А. Бианконерите надвиха с 2:0 Удинезе у дома и са с пълен актив от 6 точки след първите два кръга. Преди 2 седмици те победиха и Киево с 1:0. Треньорът Масимилиано Алегри бе доволен, но призна, че има място за подобрение.

"Започнахме много добре. Трябваше да опитаме да открием резултата, защото Удинезе се защитава много добре и е изключително опасен на контраатака. След гола обаче съперника заигра по-добре и ние позволихме твърде много контри на Удинезе. Губехме топката понякога твърде лесно", обяви Алегри.

"В края на полувремето можеше да вкараме отново. Ако водехме с 2 гола на почивката щеше да е по-лесно. Вместо това страдахме доста след почивката. До вторият гол. Момчетата изиграха добър мач, но имаме още да подобряваме някои неща. Особено що се отнася до техническата част на изпълненията, до управляването на ритъма. Това, че играем мач на всеки три дни ще ни помогне в тези аспекти".

Треньорът говори и за дебюта си на стадион "Ювентус" в официален мач. "Беше голяма емоция да вляза тук като треньор за първи път. Този стадион е фантастичен. Тифозите ни помогнаха много, в моментите, когато ни беше трудно", завърши Масимилиано Алегри.