Седмица преди началото на Серия А турнирът за трофея ТИМ, макар и приятелски, предложи повод за равносметка относно състоянието на футболистите в съставите на два от големите отбори в Италия. Кой е във форма, кой изостава, какво се получава и какво не в лагера на бианконерите и на росонерите.

ЮВЕ

Какво не върви: Защитата от четирима души действа некоординирано. Бонучи и Огбона например се чувстват крайно неудобно в тази схема. В предни позиции Тевес и Джовинко не си пасват добре. Видал очевидно още не е в кондиция, докато Маркизио като че ли не се чувства в свои води зад двамата нападатели.

Какво функционира добре: "Поддържащият персонал" изглежда готов. Ромуло, Асамоа, Перейра (които няма да са титуляри, поне според първоначалната идея на Алегри) се нещо повече от заместници на определените за титуляри играчи. Киелини, както обикновено, се раздава докрай, Погба и Пирло вече са в добро физическо състояние. Желанието за победа не е изчезнало. Талантливият младок Витале, когото Алегри много харесва, спечели червена точка с представянето си.

Плюс за: Погба, Ромуло, Перейра, Витале, Киелини

Минус за: Джовинко, Бонучи, Огбона, Маркизио, Пепе

МИЛАН

Какво не върви: Пацини продължава да е скаран с гола. В средата на терена се усеща липсата на класа (само Кристанте не е достатъчен). Сапонара продължава да е твърде мек. Есиен изглежда бавен и не успява да поставя началото на опасни атаки за Милан.

Какво функционира добре: Схемата 4-3-3 като цяло. Резултатите от работата на Индзаги започват да се виждат. Менез и Хонда са в отлична форма и показаха необходимия хъс. Ел Шаарави подобрява играта си, Де Шильо на моменти показва най-доброто, на което е способен. Контраатаките на росонерите са опасни, Алекс и Рами се сработват в отбрана. Общо взето тимът върви нагоре и следва указанията на треньора.

Плюс за: Менез, Алекс, Де Шильо, Хонда, Ел Шаарави

Минус за: Есиен, Сапонара

Енрико Туркато, "Евроспорт"