Милан спечели трофея ТИМ за първи път от 2008 г. и общо за четвърти път в историята. Росонерите надвиха в тристранната надпревара Ювентус и Сасуоло. Хората на Пипо Индзаги първо победиха с 1:0 Ювентус, а след това се наложиха с 2:0 над миналогодишния победител в турнира Сасуоло.

Надпреварата, създадена през 2001 г., по традиция бе с участието на Милан, Ювентус и Интер. В последните 2 години обаче на мястото на нерадзурите участва Сасуоло.

Според регламента всеки играе по едно полувреме срещу другите два отбора. Милан надви с 1:0 Ювентус в първия сблъсък. Разписа се Кейсуке Хонда. След това Юве надви Сасуоло с 1:0 след попадение на Перейра.

В последната среща Милан спечели с 2:0 срещу домакините от Сасуоло и вдигна трофея за четвърти път, след 2001, 2006 и 2008.


14-ото издание на турнира за трофея "ТИМ" се състоя в Сасуоло. Местният тим излезе в битка с Милан и Ювентус в традиционната надпревара от срещи по едно полувреме. Първи на терена излязоха Милан и Юве. 

Масимилиано Алегри заложи на Сторари на вратата и защита от четирима - Лихтщайнер, Бонучи, Огбона и Евра. Пирло, Видал, Погба и Маркизио действаха зад Тевес и Джовинко.

Росонерите пък излязоха с 4-3-3. Диего Лопес бе на вратата, а в атака бяха Хонда, Пацини и Менес.

Първият удар в мача бе на Артуро Видал, който обаче прати топката над вратата от около 20 метра. След това Пирло прекрасно изведе Погба, който стреля слабо и Диего Лопес изби. 

Ювентус продължи да атакува. Тевес не достигна за съвсем малко до едно прекрасно подаване, което можеше да се превърне в гол, ако аржентинеца бе засякъл топката.

В 29-ата минута обаче Милан поведе с първата си по-добра атака. Де Шилио центрира отляво и Кейсуке Хонда се възползва. Той изпревари Бонучи и Огбона и с левия крак прати топката зад Сторари.

Японецът опита да удвои сметката си от фаул малко преди края на полувремето, но не уцели вратата за съвсем малко. Неговият гол обаче бе достатъчен за победата на Милан.

Във втората среща Ювентус се изправи срещу Сасуоло. Алегри направи много промени и пусна юноши и играчи, които предимно стоят на пейката.

Сасуоло започна добре и създаде някои опасности пред вратата на Рубиньо. Много силен удар на Чисба бе спасен от вратаря на Ювентусс.

Първият шанс за Юве дойде след 25 минути. Перейра стреля с десния крак, но неточно. Пепе направи няколко пропуска.

Първо от централна позиция стреля право във вратаря Помини. След това след пас на Касарес отдясно, Пепе се размина с топката буквално на 3 метра пред вратата.

Натискът на Ювентус бе осезаем и в края на полувремето бианконерите стигнаха до гола. Центриране отдясно не бе изчистено от защитата на Сасуоло и топката стигна до левия фланг, където Ромуло отново центрира. Топката бе спряна от защитника Манянели, но той само осигури шанс за Перейра, който просто я отклони в мрежата - 1:0.

В третата среща Милан се нуждаеше от точка срещу Сасуоло, за да вземе купата. Началото бе прекрасно за росонерте. Още в седмата минута те получиха дузпа. Отлична контраатака завърши с подаване към Менес в наказателното поле. Французинът стреля по земята, но защитник се хвърли и блокира удара. Хонда прати добавката над вратата, но съдията посочи бялата точка.

Повторенията показаха, че защитникът на Сасуоло, спрял удара на Менес е играл с ръка. Самият Менес изпълни точно дузпата и даде аванс на Милан.

Сасуоло опита да отвърне. Първо Берарди стреля, но Абиати спаси, а след това Флокари прати топката над вратата. В 19-ата минута Милан реши всичко с втори гол. Нова контраатака завърши с пас на Хонда към Ел Шаарави, който с левия крак прати топката по диагонала в мрежата.

Ел Шаарави пропусна да направи 3:0 с хубав удар от дистанция. Росонерите обаче направиха достатъчно и взеха трофея след две победи и нито един допуснат гол.


ЮВЕНТУС - МИЛАН 0:1
0:1 Хонда 29
ЮВЕНТУС: Сторари, Лихтщайнер, Бонучи, Огбона, Евра, Пирло, Видал, Погба, Маркизио, Тевес, Джовинко
МИЛАН: Диего Лопес, Абате, Алекс, Бонера, Де Шилио, Поли, Есиен, Мунтари, Хонда, Пацини, Менес

САСУОЛО - ЮВЕНТУС 0:1
0:1 Перейра 43
САСУОЛО: Помини, Канаваро, Теранова, Ачерби, Лонги, Бриги, Чисба (30 Манянели), Къртич, Серени (30 Берарди), Паволети, Флоро Флорес
ЮВЕНТУС: Робиньо, Касарес, Мароне, Киелини, Асамоа, Ромуло, Падоин, Витале, Пепе, Перейра, Матиело

САСУОЛО - МИЛАН 0:2
0:1 Менес 8 дузпа
0:2 Ел Шаарави 19
САСУОЛО: Помини, Кацола, Канаваро (23 Ачерби), Теранова, Лонги (23 Пелузо), Бриги, Чисба (34 Биондини), Манянели (23 Къртич), Берарди (23 Мисироли), Флокари, Флоро Флорес (30 Заза)