Капитанът на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон очаква Рома да окаже по-голям отпор на тима му в битката за скудетото, отколкото през миналия сезон.

"Този път ние и Рома ще стартираме от равни позиции", потвърди Буфон. "Те ще бъдат много ентусиазирани, защото през миналия сезон се представиха силно, а освен това подсилиха отбора през лятото."

Що се касае до новия треньор на Ювентус Масимилиано Алегри, вратарят заяви: "Той е човек, който е част от колектива, а не иска да стои над отбора. Това ми харесва".

"В Ювентус станаха доста промени, но мога да кажа, че след като се представихме отлично в миналите сезони с едни и същи хора начело, смяната на треньора може да ни се отрази добре", добави световният шампион от 2006 г.

"Всеки треньор си и ма собствен стил. Няма една-единствена формула на успеха. Ван Гал е като армейски сержант, а Анчелоти търси директен контакт с футболистите, но и двамата постигат успехи. Аз се чувствам добре и в двата случая, защото възпитанието, което съм получил, ми помага в отношенията с висшестоящите", поясни Буфон. Той каза още, че Конте е олицетворявал "духа на ултрасите на Юве".

Вратарят говори и за призивите за "подмладяване" на националния тим на Италия след фиаското в Бразилия.

"Какво значи "път на младите"? Пирло, който е №1 в света, да остане вкъщи, така ли? Не приемам това желание да се помпат изкуствено току-що появили се на сцената играчи, което сигурно се прави, за да се повиши цената им", коментира Буфон.