Ювентус победи сборна формация от региона Вале д'Аоста със 7:0 в първата контрола от своята предсезонна подготовка. Срещата ще се запомни с първия гол на Карлос Тевес за "Старата госпожа". Аржентинецът се разписа в самия край на първото полувреме след чудесна комбинация с Фернандо Йоренте и Артуро Видал.

Освен трите нови попълнения Анджело Огбона, Тевес и Йоренте, в стартовия състав на Антонио Конте попаднаха и 18-годишният централен защитник Пол Гарсия, както и младежкият национал на Италия Фаусто Роси. Марко Мота също започна като титуляр. Стартовата схема на "бианконерите" беше 3-5-2, като вместо по фланга, Квадво Асамоа трябваше да действа в центъра на халфовата линия – обичайна роля за африканеца, докато носеше фланелката на Удинезе.

Противникът на "Старата госпожа" – формацията на региона Вале д'Аоста – беше събрана от три тима – два от шестото ниво на италианския футбол и един от деветото. Така още от първата минута торинският отбор се хвърли в предни позиции и Йоренте отправи опасен удар с глава, в случая обаче гол не падна.

В 6-тата минута испанският нападател отново затрудни противниковия вратар, но не успя да го преодолее. Въпреки смазващото си превъзходство, италианските шампиони не съумяха да отбележат попадение в самото начало на срещата. Най-активен в редиците на Ювентус беше Йоренте, който не спираше да тормози сгъстената отбрана на съперника.

В 12-тата минута аматьорският състав стигна до изстрел към вратата, пазена от Марко Сторари. Ударът обаче не представляваше някаква кой знае каква опасност за опитния страж. Шест минути след това Видал се опита да изведе Щефан Лихтщайнер, но швейцарецът не стигна до топката. После пък Мота стреля с глава, като прати кълбото над напречната греда.

Поредния пропуск направи Тевес. В 23-тата минута аржентинецът отправи мощен, но неточен шут. Няколко минути по-късно пак южноамериканецът пропиля шанс да открие резултата, след като не можа да оползотвори центриране отдясно на Мота.

В 31-вата минута "бианконерите" най-накрая поведоха, като Мота вкара гола след комбинация с Йоренте. Формацията на Вале д'Аоста можеше почти веднага да изравни, но Симеони не успя да се разпише от удобна стрелкова позиция. По-нататък и изстрел на Турато бе избит в корнер от защитата на "Старата госпожа".

В 37-мата минута Асамоа стреля в аут. Малко преди почивката Сторари за първи път в мача трябваше да се намесва след едно центриране от корнер. При една от последните по-любопитни ситуации през първата част Йоренте нанесе удар, обаче топката мина над вратата. В 45-тата минута Тевес отбеляза своето първо попадение за Ювентус след пас на Видал.

След паузата от стартовите единадесет на терена остана само Мота. На игрището се появиха някои млади футболисти като бранителите Филипо Пеня и Хьордур Магнусон и полузащитника Ваджеба Сакор. В предни позиции Конте заложи на Мирко Вучинич, Фабио Куалиарела и Алесандро Матри. Именно Матри направи резултата класически само пет минути след началото на второто полувреме.

След гола Федерико Пелузо не съумя да се възползва от добра възможност, възникнала след центриране от фаул на Вучинич. После и черногорецът не можа да вкара въпреки хубавото подаване на Матри. Атаката от трима състезатели не се представяше никак зле и се виждаше, че Куалиарела, Матри и Вучинич може да си сътрудничат успешно.

В 62-рата минута пък Мота също беше заменен, като на неговото място влезе Маурисио Исла. Чилиецът беше освиркан, понеже се очаква съвсем скоро да облече екипа на Интер. Междувременно атрактивни изстрели отправиха Фуфори от отбора на Вале д'Аоста, както и Вучинич. До нов гол обаче не се стигна.

Двадесет минути преди края на контролата Ювентус получи правото да изпълни дузпа, след като Марсел Бюхел беше фаулиран в пеналта на регионалната сборна формация. Вучинич превърна 11-метровия наказателен удар в попадение. Само две минути по-късно реферът даде втора дузпа за шампионите, този път заради нарушение срещу Куалиарела. Вучинич отново застана зад топката и отново отбеляза.

В 77-мата минута изстрел на Куалиарела беше изчистен от голлинията, а после Вучинич, който се отличаваше с доста добра игра, пропусна да оформи своя хеттрик. До края на срещата Матри също не можа да покачи, но това стори 18-годишният атакуващ халф Федерико Матиело, на когото бяха необходими малко повече от пет минути на игрището, за да вкара. Секунди по-късно Матри се поправи и се разписа след центриране на Исла.


Вале д'Аоста – Ювентус 0:7

0:1 Мота 31
0:2 Тевес 45
0:3 Матри 50
0:4 Вучинич 71 (д)
0:5 Вучинич 74 (д)
0:6 Матиело 89
0:7 Матри 90+1

Ювентус 1-во полувреме: Сторари, Мота, Огбона, Пол Гарсия, Лихтщайнер, Де Челие, Роси, Асамоа, Видал, Тевес, Йоренте

Ювентус 2-ро полувреме: Рубиньо, Пеня (Унтерзее – 76), Магнусон, Пелузо, Мота (Исла – 62), Падоин, Сакор (Емануело – 76), Бюхел (Матиело – 83), Вучинич, Матри, Куалиарела