Халфът на Испания Чаби Алонсо заяви, че играчите трябва да приемат с достойнство провала на световното първенство в Бразилия.

Световният шампион записа две тежки загуби от Холандия и Чили в първите си два мача от Мондиала и напуска преждевременно турнира още в груповата фаза.

Алонсо изрази разочарованието си от отпадането, но прие философски нещата.

"Някои неща ще се променят. Епохите приключват със загуби. И това беше болезнена загуба. Беше напълно неочаквано, но така е в спорта, такива неща се случват", коментира Чаби Алонсо пред официалния сайт на ФИФА.

"Сега трябва да приемем голямата мъка по същия начин, по който приехме голямата радост, като мъже".

"Не успяхме да задържим същото ниво на увереност и жажда за успех. Успехите, радостта от преди си заминаха. Изхабиха се и не успяхме да ги запазим".

"Направихме много грешки, загубихме малко от стила си и платихме за това със солидността си, която ни помогна да спечелим толкова много мачове. Не успяхме да задържим същото ниво на амбиция и глад, може би нямахме истинската увереност за този шампионат".

"Може би е от всичко по малко. Психически не бяхме готови, физически може би, но като сложим всичко заедно, не бяхме в най-добра форма".

"След това играхме срещу отбори, които бяха добре подготвени и в своята върхова форма. Сега се прибираме у дома. Гордостта ни е наранена, но така е във футбола".

"Но както казах, знаехме как да побеждаваме, сега трябва да знаем и как да губим".