Интер се върна на върха в Серия "А", след като постигна много трудна победа при гостуването си на Емполи в предпоследен мач от 18-ия междинен кръг на първенството.

Тосканци се представиха великолепно срещу далеч по-именития си съперник и бяха пълни господари на терена през първото полувреме. В добавеното му време обаче Мауро Икарди вкара единствения гол в срещата, а след почивката домакините тотално рухнаха от попадението и не бяха на себе си.

С този успех миланци се върнаха на 1-то място в класирането с 39 точки, докато серията на Емполи от четири поредни победи беше прекъсната и отборът заема 8-ма позиция с 27 т.    


Срещата започна динамично и в 17-ата минута пред Масимо Макароне се откри шанс да изведе домакините напред след удар от около 22 м, но Самир Ханданович внимаваше и спаси.

5 минути по-късно Емполи създаде нова голова възможност. Рикардо Сапонаро получи топката в наказателното поле, но я прати покрай дясната греда. Домакините продължиха да бъдат по-активният отбор на терена и в 23-ата минута Макароне се озова на границата на наказателното поле и се опита да изведе свой съотборник, но безуспешно.

Секунди след това Мануел Пучарели изведе великолепно Пьотр Зелински, който шутира мощно, Ханданович замръзна, но кълбото профуча покрай целта.

В 37-ата минута и Леонардо Паредес се опита да изненада словенския национал с топовен изстрел, но стражът отново внимаваше и спаси. В 42-ата минута и Интер показа зъби, след като Адем Ляич стреля, но вратарят на Емполи изби.

В продължението на първото полувреме обаче "нерадзурите" поведоха. Тогава Иван Перишич проби отляво и пусна пас във вратарското поле, където Мауро Икарди на близката греда прати топката във вратата за 1:0!

Две минути след подновяването на играта гостите можеха да сложат точка на спора чрез Ляич, но шутът му беше отразен от Скорупски. В 54-ата минута Марсело Брозович отправи бомбен удар, който премина на сантиметри от дясната игра. По-късно и Кондогбия не намери целта, а в 73-ата минута дойде най-спортният момент в мача.

Тогава Пучарели беше повален в наказателното поле и футболистите на Емполи веднага поискаха дузпа, но съдийската бригада прецени, че няма нарушение, което беше последвано с бурни освирквания от трибуните.

10 минути преди края Ханданович се размина с коварно центриране, защитата на Интер също, но нямаше кой да добута топката във вратата.

До края гостите все пак задържаха крехката си преднина и спечелиха.

Емполи – Интер 0:1

Голмайстор:

0:1 Икарди (45+1)

Емполи: Скорупски, Лаурини, Коста, Барба, Руи, Зелински, Паредес (88-Пиу), Бушел (64-Кроче), Сапонара, Пучарели, Макароне (64-Ливая)

Интер: Ханданович, Д’Амброзио, Миранда, Мурийо, Нагатомо, Кондогбия (80-Гуарин), Медел, Брозович, Ляич (90-Жесус), Перишич, Икарди (86-Йоветич)

Стадион: "Карло Кастенали"
Съдия: Д. Чели
Жълти картони: Паредес, Кроче (Емполи); Мурийо, Брозович (Интер)

<iframe width="720" height="405" src="//rutube.ru/play/embed/8206939" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>